Χρήσιμες οδηγίες για τον ασθενή

Home » Χρήσιμες οδηγίες για τον ασθενή

Η διαδικασία για μία επέμβαση θυρεοειδεκτομής/παραθυρεοειδεκτομής έχει εξαιρετικά απλοποιηθεί, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ταλαιπωρία για τον ασθενή. Αποτελεί για όλους τους συνεργάτες μας μία διαδικασία ρουτίνας, η οποία, σε φιλικό περιβάλλον, αποσκοπεί στην επιστημονικά άρτια και υπεύθυνη προσέγγιση του κάθε ασθενούς, ως ξεχωριστή οντότητα.

1. Πραγματοποιείται μία αρχική χειρουργική εκτίμηση, στο χώρο του Ιατρείου ή αναλυτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιατρό και έλεγχος των απεσταλμένων εξετάσεων με τηλεομοιότυπο (Fax), ταχυδρομικά, με ταχυμεταφορά (courier) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Email).

2. Μπορεί ευχαρίστως να υπάρχει επικοινωνία του κου Καρβούνη, με το θεράποντα Ιατρό-Ενδοκρινολόγο, εάν αυτό απαιτείται, για το ιστορικό του ασθενούς

3. Σε συνεννόηση με τη Γραμματεία μας, καθορίζεται η ημέρα και ώρα χειρουργείου και προγραμματίζεται ο συνηθισμένος προεγχειρητικός έλεγχος*, (ιδανικά μία από τις προηγούμενες ημέρες ή και το πρωί της ίδιας ημέρας), εντός ή εκτός Κλινικής, χωρίς ο ασθενής να παραμείνει νοσηλευόμενος

4. Κατά την εισαγωγή του ο ασθενής πρέπει

  • Να είναι νηστικός (ούτε νερό) από τα μεσάνυχτα της παραμονής του χειρουργείου.
  • Να έχει λάβει τα όποια φάρμακά του ή και να έχει διακόψει κάποια από αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού.
  • Να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, το βιβλιάριο του κρατικού ασφαλιστικού φορέα ή/και τον αριθμό συμβολαίου της ιδιωτικής ασφάλισης, εάν υπάρχει.
  • Να φέρει όλες τις εξετάσεις του σχετικές με την πάθησή του (όλες εκείνες που ενδεχομένως να έχει ήδη δείξει ή στείλει στον Ιατρό, στην αρχική χειρουργική εκτίμηση)

5. Το ίδιο πρωί της ημέρας χειρουργείου ο ασθενής προσέρχεται στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών της Κλινικής και στη συνέχεια τον αναζητά και υποδέχεται η Γραμματέας μας.

6. Ο ασθενής θα πρέπει να παραδώσει στην Προϊσταμένη του ορόφου νοσηλείας, τις προσωπικές ιατρικές του εξετάσεις, για να τοποθετηθούν στον ιατρικό φάκελο και να είναι διαθέσιμες στους ιατρούς την ώρα του χειρουργείου. Μετά το πέρας της επέμβασης, θα του επιστραφούν.

7. Η νοσηλεία διαρκεί 24 ώρες ή λιγότερο, (σε μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο) κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής ελεύθερα σιτίζεται, περπατάει, μιλάει, δεν νιώθει πόνο, δεν έχει σωληνάκια.

8. Μετεγχειρητικά, εκτός από τη νοσηλευτική φροντίδα, θα γίνει επίσκεψη στο δωμάτιο ασθενούς από τη Γραμματέα, Επιμελητή Χειρουργό, Αναισθησιολόγο και προσωπικά τον κο Καρβούνη.

9. Καθ’όλη τη διάρκεια νοσηλείας, ο ασθενής, για οτιδήποτε τον απασχολεί, μπορεί από τη συσκευή του δωματίου νοσηλείας, να επικοινωνήσει στο εσωτερικό τηλέφωνο ή και απευθείας στο κινητό, με τη Γραμματεία μας.

10. Ακολουθεί την επόμενη ημέρα το πρωί, νέα ιατρική επίσκεψη και εξιτήριο, με συνεννόηση ιατρού-ασθενούς, για το να περιλαμβάνει ή όχι, σύσταση για αναρρωτική άδεια από την εργασία.

11. Εξερχόμενος ο ασθενής και έως την ημέρα παραλαβής της ιστολογικής έκθεσης, εκτός από τα τηλέφωνα των Επιμελητών ιατρών και το προσωπικό κινητό του κου Καρβούνη, έχει δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο με τη Γραμματεία.

12. Μία εβδομάδα περίπου μετά, ο ασθενής αναμένει τηλεφωνική ειδοποίηση από τη Γραμματεία μας, για την ιστολογική έκθεση (βιοψία), η οποία δίδεται ή αποστέλλεται. Παράλληλα αφαιρείται, απλά και χωρίς απολύτως κανένα πόνο, το μικροσκοπικό γαζάκι (από τον ιατρό ή τον ίδιο τον ασθενή), δεν υπάρχουν άλλωστε ράμματα προς αφαίρεση.

13. Ο ιατρός Ενδοκρινολόγος ενημερώνεται και βλέποντας το αποτέλεσμα της βιοψίας, καθορίζει την περεταίρω φαρμακευτική αγωγή.

14. Πραγματοποιείται ιατρική επανεξέταση στους 3 και 12 μήνες, μετά την επέμβαση.

*Ο συνήθης προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει:
– Γενική αίματος, Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Νάτριο, Κάλιο, Ασβέστιο, Ομάδα αίματος-Rhesus, Χρόνος πήξης αίματος (PT, aPTT, INR)
– Ακτινογραφία θώρακος (απλή)
– Καρδιολογική εξέταση (με ηλεκτροκαρδιογράφημα)
– ΩΡΛ εξέταση (Έλεγχος κινητικότητας φωνητικών χορδών)

** Για ασθενείς από ΕΠΑΡΧΙΑ ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς & Παραθυρεοειδών Αδένων, υποδέχεται, όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλο αριθμό ασθενών ετησίως, από όλη την Ελληνική επικράτεια, από την αγαπημένη Κύπρο, από γειτονικές χώρες (Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, κ.α.), καθώς και πολλούς Έλληνες της Ομογένειας από όλο τον Κόσμο.

Ειδικότερα, οι ασθενείς μας, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μπορούν, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία μας και ανάλογα με τη φύση του ιατρικού τους προβλήματος, να οργανώσουν το ταξίδι τους σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Χειρουργείου, έτσι ώστε να φθάνουν οδικά/ακτοπλοϊκά/αεροπορικά στην Αθήνα και αμέσως στην Κλινική, το πρωί της ημέρας της επέμβασης.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, για το ιατρικό του πρόβλημα, καθώς και να ενημερωθεί για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, στα τηλέφωνα 210 7771077 και 694 932 4444 ή/και στο Email karvounis@endocrinesurgeon.gr