Transoral thyroidectomy

Home » Transoral thyroidectomy

Transoral thyroidectomy

Μόλις τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μία χειρουργική τεχνική αφαίρεσης θυρεοειδούς από το στόμα, η Transoral thyroidectomy. Αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσέγγιση, περί χειρουργικής δια φυσικών οπών (NOTES, Natural orifice transluminal endoscopic surgery).

Η συγκεκριμένη τεχνική, Transoral thyroidectomy, δείχνει πολλά υποσχόμενη, ωστόσο διανύει, θα λέγαμε, μία «εμβρυική φάση», σε ό,τι αφορά μια σειρά παραμέτρων, για την επιτυχή εφαρμογή της, σε ευρεία κλίμακα.

Εντός του 2018, ο Δρ Καρβούνης μετέβη στην Ακαδημία Ιατρικών Ερευνών της Σιγκαπούρης, όπου εκπαιδεύτηκε στην πρωτοπόρο τεχνική δια του στόματος αφαίρεσης θυρεοειδούς με χρήση βιντεοκάμερας. Όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο διεθνές αυτό workshop, ανάμεσα σε κορυφαίους χειρουργούς ενδοκρινών αδένων και από τις πέντε ηπείρους, εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή την ανωτέρω μεθόδου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια.

Συναντήθηκε με τον Νο 1 παγκοσμίως χειρουργό, στη συγκεκριμένη τεχνική, τον Ταυλανδό συνάδελφο Dr Angkoon Anuwong, με τον οποίο, είχε την ευκαιρία να αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς, της ανωτέρω τεχνικής.

O Εξειδικευμένος Χειρουργός κος Καρβούνης, παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις στη χειρουργική θυρεοειδούς, καθώς και τη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, και θέτει, με προσεκτικά και ασφαλή βήματα, στις προτεραιότητές του, την εφαρμογή σύγχρονης και ασφαλούς επέμβασης για τους ασθενείς του.