Ξένοι ασθενείς

Home » Ξένοι ασθενείς

Για ασθενείς από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ή Μη ελληνόφωνους πολίτες της Ελλάδας

Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς & Παραθυρεοειδών Αδένων, υποδέχεται, όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλο αριθμό ασθενών ετησίως, από όλη την Ελληνική επικράτεια, από την αγαπημένη Κύπρο, από γειτονικές χώρες (Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, κ.α.), καθώς και πολλούς Έλληνες της Ομογένειας, από όλο τον Κόσμο.

 • Η απόλυτη εξειδίκευση στη Χειρουργική θυρεοειδούς & παραθυρεοειδούς,
 • Η πραγματοποίηση των επεμβάσεων με ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει διεθνώς,
 • Η ταχύτατη ανάρρωση που επιτρέπει η σύγχρονη μικροεπεμβατική τεχνική,
 • Η διεθνής πιστοποίηση ‘Center of Excellence’ που εγγυάται ασφαλή επέμβαση,
 • Η επικοινωνία στη μητρική γλώσσα για Έλληνες Διασποράς & φίλους Κυπρίους,
 • Η σύμβαση με τους περισσότερους μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς,
 • Η ιδιαίτερα προσιτή τιμή, για όσους στον ελληνικό χώρο είναι ανασφάλιστοι,
 • Η δυνατότητα γρήγορου προγραμματισμού, αποφεύγοντας μακρές λίστες αναμονής,
 • Η στελέχωση της ιατρικής ομάδας με συνεργάτες ρωσόφωνους, ρουμανόφωνους, κά
 • Η δυνατότητα ενημέρωσης και συνεργασίας μετεγχειρητικά με ξένους Ιατρούς Ενδοκρινολόγους
 • Η δυνατότητα συνδυασμού μίας επέμβασης, με επίσκεψη σε οικείους συγγενείς στην Αθήνα, καθώς και τουριστική περιήγηση σε πρωτεύουσα και ελληνικά νησιά

…είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία, που συνετέλεσαν και συντελούν καθημερινά στην εξυπηρέτηση ασθενών μας από όλο τον Κόσμο.

Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη, καθώς και η ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που ταξίδεψαν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, για να έχουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση στα χέρια μας.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, η αναγνώρισή μας ως ένα από τα επιλεγμένα Κέντρα Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, στη νότια Ευρώπη.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, για το ιατρικό του πρόβλημα, καθώς και να ενημερωθεί για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει, με την ένδειξη «DR KARVOUNIS»

Γραμματεία : karvounis@endocrinesurgeon.gr ή τηλ +30 210 777 1077

Για ασθενείς από Αμερική : Γιαννοπούλου Τζίνα 6948488317
Για ρωσόφωνους ασθενείς : Σαρίδου Μαρία 6976554179, Ιγνατιάδης Θεόδωρος 6977417372
Για ρουμανόφωνους ασθενείς : Κελγιώργη Διονυσία 6973048790, Μπαντίλας Αλέξανδρος 6975067595
Για βουλγαρόφωνους ασθενείς : Φραγκ.Οικονόμου 6974 597 400, Kadiyska Nikolina 6977463128, Ζελάσκοβα Μαργαρίτα 6998007424
Για αλβανόφωνους ασθενείς : ΜARIETTA BIBA 6984212564
Για γαλλόφωνους ασθενείς:   Αγγέλου Βάλερι Σεσίλ Άννα 6945643010
Για γερμανόφωνους ασθενείς : Καλοδημίδου Ασημίνα 6980130103

Χρήσιμες οδηγίες για τον ξένο ασθενή

Η διαδικασία για μία επέμβαση θυρεοειδεκτομής/ παραθυρεοειδεκτομής έχει εξαιρετικά απλοποιηθεί, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία, σε ανθρώπους που ταξιδεύουν από μακριά, εμπιστευόμενοι το Κέντρο μας. Αποτελεί για όλους τους συνεργάτες μας, οργανωτικά, μία διαδικασία ρουτίνας, η οποία, σε φιλικό περιβάλλον, αποσκοπεί στην επιστημονικά άρτια και υπεύθυνη προσέγγιση του κάθε ασθενούς, χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία.

 1. Πραγματοποιείται μία αρχική ιατρική εκτίμηση, μετά από αναλυτική τηλεφωνική επικοινωνία του ασθενούς με τον Ιατρό και έλεγχος των απεσταλμένων εξετάσεων με Fax/Courier/Email ή και με τη διαμεσολάβηση εξουσιοδοτημένου συγγενικού προσώπου του ασθενούς στην Αθήνα.
 2. Με βάση το ιστορικό και τα κλινικοεργαστηριακά δεδομένα του ασθενούς, δίδονται προεγχειρητικές οδηγίες και οργανώνεται από τη Γραμματεία μας η πραγματοποίηση του τυπικού προεγχειρητικού ελέγχου, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο άφιξης του ασθενούς στην Αθήνα.
 3. Κατά την εισαγωγή του ο ασθενής πρέπει
  • Να είναι νηστικός (ούτε νερό) από τα μεσάνυχτα της παραμονής του χειρουργείου.
  • Να έχει λάβει τα όποια φάρμακά του ή και να έχει διακόψει κάποια από αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού.
  • Να φέρει μαζί το διαβατήριό του ή/και τον αριθμό συμβολαίου της ιδιωτικής ασφάλισης, εάν υπάρχει.
  • Να φέρει όλες τις εξετάσεις του σχετικές με την πάθησή του (όλες εκείνες που ενδεχομένως να έχει ήδη δείξει ή στείλει στον Ιατρό στην αρχική ιατρική εκτίμηση)
 4. Η νοσηλεία διαρκεί 24 ώρες ή λιγότερο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής ελεύθερα σιτίζεται, περπατάει, μιλάει, δεν νιώθει πόνο, δεν έχει σωληνάκια.
 5. Ακολουθεί την επόμενη ημέρα το πρωί, ιατρική επίσκεψη και εξιτήριο, κατά το οποίο δίδονται μετεγχειρητικές οδηγίες και αγωγή, καθώς και πλήρης κατάλογος τηλεφωνικών αριθμών για άμεση επικοινωνία με τους Επιμελητές Ιατρούς, τη Γραμματεία και προσωπικά τον κο Καρβούνη.
 6. Ανάλογα με τα εγχειρητικά ευρήματα και τα δεδομένα του κάθε ασθενούς, συζητείται το ποιος είναι ο αναγκαίος χρόνος μετεγχειρητικής παραμονής του ασθενούς στην Αθήνα. Δίδονται επίσης κατευθυντήριες οδηγίες για το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του ασθενούς, επί συγκεκριμένων συμπτωμάτων τις πρώτες ημέρες, σε όποιο γεωγραφικό τόπο και εάν βρίσκεται.
 7. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, μπορεί να διαθέσει, με τις υποδείξεις του Ιατρού και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, το χρόνο των πρώτων μετεγχειρητικών 24ώρων, για τουριστικούς σκοπούς, εντός ή εκτός Αττικής. Έτσι, είναι σύνηθες στο Κέντρο μας, πολλοί ξένοι ασθενείς, να συνδυάζουν τη χειρουργική θεραπεία της θυρεοειδοπάθειάς τους, με μία ευχάριστη διαμονή και περιήγηση στην Ελλάδα, και όλα αυτά σε ένα ολιγοήμερο ταξίδι!
 8. Τέλος, ο θεράπων Ιατρός Ενδοκρινολόγος του ασθενούς, αφού ενημερωθεί με το Ιατρικό Σημείωμα και την Ιστολογική Έκθεση, θα καθορίσει την περαιτέρω αγωγή και αντιμετώπιση.
 9. Σε συνεννόηση με τον Ιατρό Χειρουργό, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς, καθορίζεται το μοντέλο μετεγχειρητικής επικοινωνίας και παρακολούθησης και η ανάγκη ή όχι από κοντά ιατρικής επανεξέτασης του ασθενούς στο μέλλον.

*Ο συνήθης προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει:

 • Γενική αίματος, Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Νάτριο, Κάλιο, Ασβέστιο, Ομάδα αίματος-Rhesus, Χρόνος πήξης αίματος (PT, aPTT, INR)
 • Ακτινογραφία θώρακος (απλή)
 • Καρδιολογική εξέταση (με ηλεκτροκαρδιογράφημα)
 • ΩΡΛ εξέταση (Έλεγχος κινητικότητας φωνητικών χορδών)