• GR
  • ENG


  • GR
  • ENG
image_pdfimage_print

« ………….

Έχουμε τη χαρά να πραγματοποιούμε, ως Κέντρο Υψηλής Εξειδίκευσης, έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ετησίως, σε ασθενείς από ΟΛΗ την Ελλάδα, γειτονικές χώρες καθώς και σε πολλούς Έλληνες της Ομογένειας. Το κλινικό αυτό έργο, ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τον όγκο περιστατικών σε αντίστοιχα Μεγάλα Κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια, με ακέραια χειρουργική συνείδηση, πίστη στην εφαρμογή των Κανόνων της Χειρουργικής και διάθεση για υπεύθυνη προσφορά στον πάσχοντα, είχαμε τη χαρά και ικανοποίηση να αντιμετωπίσουμε εξαιρετικά σύνθετα χειρουργικά ενδοκρινολογικά προβλήματα.

…………….

Η πιστοποίηση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ ΑΔΕΝΩΝ, δίδεται από έναν διεθνή φορέα πιστοποίησης, την TUV Austria,  έναν οργανισμό το όνομα του οποίου ταυτίζεται διεθνώς με την αξιοπιστία και την ποιότητα.

Η πιστοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα μίας πολύμηνης, λεπτομερούς και αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης της δουλειάς μας……..

……………….

Θα ήθελα σε όλα αυτά να τονίσω ότι η διάκριση αυτή δεν αναφέρεται και δεν επιβραβεύει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά, δεν προαπαιτεί μόνο υψηλότατο δείκτη εξειδίκευσης, ικανό αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων και διαχείριση δύσκολων ιατρικών προβλημάτων.

Για εμάς, η ΑΡΙΣΤΕΙΑ αφορά και σε μη μετρήσιμα μεγέθη, μη βαθμολογούμενες, μη βαθμονομημένες αρετές, όπως είναι η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία, η ομαδικότητα, το ήθος, η συνέπεια, η ευγένεια, η ευαισθησία και κυρίως το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον ασθενή.

Ένα ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΟΝΟ να προτυπώνει διαδικασίες, να ακολουθεί σαφή πρωτόκολλα, να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ιατρικού σφάλματος, να διασφαλίζει την επαναληψιμότητα του αποτελέσματος, και να διαμορφώνει μόνο ένα ασφαλές περιβάλλον για τον ασθενή.

Ένα ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται ιατρικά, αλλά κυρίως να αφουγκράζεται τις ανάγκες, σεβόμενο τις αγωνίες και τα δικαιώματα των ασθενών που μας εμπιστεύονται την υγεία τους.

 Η αριστεία δεν αποδίδεται άπαξ, αλλά θεμελιώνεται στη συνεχή και επίπονη προσπάθεια, με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Είναι αέναη διαδικασία.

Η αριστεία δεν είναι κατάσταση, είναι διαρκής, σχολαστική ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

  • Αναζήτηση της σύγχρονης διεθνούς ιατρικής βιβλιογραφίας
  • Αναζήτηση της εγχειρητικής τεχνικής που θα βελτιώσει τη ριζικότητα της επέμβασης
  • Αναζήτηση της λεπτομέρειας που θα χαρίσει όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο
  • Αναζήτηση των οδηγιών εξιτηρίου που θα εξασφαλίσουν εφησυχασμό και αίσθημα ασφάλειας του ασθενούς στο σπίτι
  • Αναζήτηση ΚΑΘΕ στοιχείου που θα κάνει το χαμόγελο του ασθενούς μας ακόμη πιο πλατύ.

Η δημοκρατική μας κοινωνία είναι εξισωτική στη βάση της, αλλά αριστοκρατική στην κορυφή της και από την αριστεία επιζητά το κοινωνικό όφελος. Επομένως, αυτή καθεαυτή Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αυτή καθεαυτή Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ θα πρέπει να είναι ο φάρος που καθοδηγεί όλους εμάς στο ιατρικό λειτούργημα.

 Η αριστεία θα πρέπει να είναι επιταγή σε κάθε μορφή ανθρώπινης πραγμάτωσης. Στην Υγεία όμως καθίσταται μονοδρομημένη και μονοσήμαντη επιλογή, καθώς εκφράζεται με την έκλυση του ασθενούς «Γιατρέ μου κάνε το ανθρωπίνως δυνατό»

Έτσι η Αριστεία, δίνει τη βέλτιστη, ανθρωπίνως δυνατή πράξη, με το να συνιστά ουσιαστικά το κυνήγι και τη διαρκή επανατοποθέτηση του τέλειου.

 Η επιδίωξη της Αριστείας είναι μία εγγενής, αυτόφωτη διεργασία, κατά την οποία η σύγκριση λαμβάνει χώρα εσωτερικά στο άτομο και την ομάδα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους άλλους. Η επιβράβευσή της είναι απλά αυτή που αποτυπώνεται σε τεχνητές κλίμακες του άριστου-καλού-μέτριου και κακού. Έτσι, απογυμνώνεται πλήρως από κάθε ανταγωνιστικό στοιχείο και υπηρετεί ΜΟΝΟ την ευγενή άμιλλα.

Η αριστεία δεν είναι καθεαυτή εμμονή και αυτοσκοπός. Είναι μία φωτεινή Στάση Ζωής που μας κάνει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, να βάζουμε στόχους, να καινοτομούμε, να είμαστε δημιουργικοί και τελικά χρήσιμοι στην κοινωνία!

Στη σύγχρονη Ελλάδα, όπου συχνά οι άριστοι βρίσκονται υπό διωγμό, το ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ ΑΔΕΝΩΝ, το οποίο έχω την τιμή να διευθύνω, δε θέλει τον εύκολο δρόμο, δε συμβιβάζεται με τη μετριότητα,

και δεσμεύεται να συνεχίσει να πρεσβεύει την επιστημοσύνη, την ευγενή άμιλλα, την ανθρωπιά, τη διάκριση, και την αξία.

…………. »

image_pdfimage_print
image_pdfimage_print

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ MD, PhD, FACS 210 777 10 77 - 694 932 4444